Hírek

A Hipertippek és a Boldog gyermek létrehozta a Sajtkukac Műhelyt, amely az ADHD-s gyermeket nevelő szülőknek nyújt hatékony és gyors segítséget a stressz leküzdésében és a jó szülő-gyermek kapcsolat kialakításában. A kurzus november 10-11.-én kerül megrendezésre, minimum15 fő esetén. Részletek a Sajtkukac Műhely menüpontban!

 

 

Az Illinois Egyetem tanulmánya azt mutatta ki, hogy az ADD vagy ADHD-s gyerekek sokkal jobban tudnak koncentrálni egy, a természetben történt séta után, mint egy városban való gyaloglás után. Faber Taylor, a kutatás egyik vezetője minden szülőt arra serkent, hogy minél gyakrabban vigye ki gyermekét egy parkba, ligetbe vagy erdőbe sétálni.

 

 

A Berliner Zeitung internetes cikke szerint a hiperaktivitás, impulzivitás és figyelemzavar csökkenthető koncentrációs gyakorlatokkal.

 

 

 

A Nottinghami Egyetem kutatói kimutatták, hogy a z ADHD-s gyerekek esetében történő büntetés vagy jutalmazás csak akkor válik eredményessé, ha az azonnal következik be. Az azonnali jutalom és büntetés hatására ugyanis, a gyerekek jobban teljesítettek – ezt EEG-vel mutatták ki.

 

 

 

Legtöbb esetben egyéb tünetek is jelentkeznek az ADHD-s gyerekeknél, mint asztma, ekcéma, emésztőszervi problémák.

 

 

A sajátos nevelésű diákok számára tankönyvtámogatást lehet igényelni a közoktatási intézményeken belül az 1-13. Osztályosok és a szakiskolákban a 9-10. Évfolyamosok, valamint a szakképzési évfolyamok nappali rendszerű iskolai oktatásában résztvevők számára. A megítélt támogatások intézmény szerinti listáját itt találod: http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-eroforras-miniszterium/oktatasert-felelos-allamtitkarsag/hirek/a-sajatos-nevelesi-igenyu-tanulok-tankonyv-tamogatasarol

 

A gyógyszeres kezeléseknek mellékhatásai ismeretesek, mint étvágytalanság, alvásproblémák, fej – és gyomorfájás, vérnyomás problémák, hosszú távon pedig függőséget okozhatnak.

 

 

 

Az ADHD háromszor gyakoribb fiúknál, mint lányoknál. A lányok kevésbé impulzívak,ezért nehezebb felismerni és diagnosztizálni is. Így, a lányok esetében kevesebbszer vagy egyáltalán nem fordulnak szakemberhez a szülők, a tünetek hosszabb ideig rejtve maradnak.

 

 

 

Azoknál a diszlexiás gyermekeknél, akiknek DHA és EPA tartalmú természetes, stabil halolajat, és kis mennyiségben kankalin olajat adtak, javultak az olvasási, tanulási, memória és koncentrációs problémái is.